Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

А ти вмієш писати про НАТО?

Залиште оцінку
(1 голос)
А ти вмієш писати про НАТО?

14 грудня о 13:00 у залі засідань Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА відбулося медіа-навчання з питань співробітництва України з НАТО «Як писати якісні журналістські матеріали про НАТО та європейські інституції». Участь у навчанні взяли як практикуючі журналісти, так і студенти НУЧК. 

Навчання розпочалося з того, що слухачам репрезентували звіт про реалізацію Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України за 2017 рік. Прикметним є соціологічне опитування, яке показало, що більшість населення не розуміє поняття НАТО. Але порівняно з іншими роками, відсоток людей, які налаштовані позитивно зріс. У сучасному просторі інформацію про Україну і НАТО можна побачити лише на інтернет-ресурсах, газети поки що мовчать.

Соціологічне дослідження щодо ставлення до Євроінтеграції в області презентували завідувач кафедри філософії ЧНТУ О.Крук та викладач Т.Салькова. Загалом, О.Крук підтвердив, що «в області люди за вступ до союзу, але є і антинатівські погляди».

Журналіст «Української правди» А.Марциновський розвіяв міф про НАТО, лише як про військовий союз. Як виявилося, у громадян ця абревіатура викликає подібні асоціації. Було наведено приклади правильного і неправильного висвітлення матеріалу із зазначеної теми, які допоможуть подолати страх газетників, і є надії на те, що незабаром з’являться якісні матеріали про Євроінтеграцію та НАТО.

 

Розсудовська Ірина

 

IMG 20171214 132232

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG