Конференція об'єднує Україну

Залиште оцінку
(1 голос)
Конференція об'єднує Україну

Всеукраїнська міжпредметна науково-практична конференція «Роль мистецтва в духовних, соціальних та педагогічних комунікаціях: історичний та сучасний вимір» відбулася у Чернігові 8-9 грудня.

Професори та доценти кафедри філософії та культурології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка разом із партнерами – Чернігівським обласним художнім музеєм імені Г.П.Галагана та Громадською організацією Міський молодіжний центр «ЖМЕНЯ» об’єднали науковців з Києва, Глухова, Сум, Тернополя, Львова, Луцька.

Конференція відбулася в рамках культурного проекту «Соціальний театр – мода на добре мистецтво» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні, до речі, фонд є унікальною інституцією, яка підтримує культуру, освіту та науку у Східноєвропейському регіоні.

Тематика конференції зацікавила фахівців у галузях філософії, естетики, етики, культурології, мистецтвознавства, практики мистецтва, психології, соціальної педагогіки, соціальної роботи, історії і методики виховання. Доповіді провідних українських науковців, таких як професори Галина Мєднікова, Іван Остащук, Вікторія Головей, Анатолій Новіков, Наталя Ковальчук, Валерій Панасюк, Марина Столяр, Олена Колесник створили дискусійне поле для всіх учасників, яких виявилося більше шестидесяти.

Основними напрямками роботи конференції стали: мистецтво як соціально-історичний дискурс, філософія та естетосфера соціального театру, культурологічний та релігієзнавчий вектор у дослідженнях візуальних мистецтв, традиції української та зарубіжної педагогіки у сферах етичного, естетичного та духовного виховання, аматорське театральне мистецтво.

Під час конференції працювала молодіжна секція, у якій взяли участь майже два десятки молодих науковців: студентів, магістрантів та аспірантів.

У програмі дводенної зустрічі була передбачена насичена екскурсійна програма – від знайомства гостей з історією Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка включаючи екскурсії у стінах Художнього музею до мандрівки зимовим історичним центром древнього Чернігова.

Науковці роз'їхалися із добрими враженнями від рівня плідної інтелектуальної атмосфери, зокрема, ознайомившись із унікальним досвідом культурно-просвітницької та арт-терапевтичної роботи студентського соціального театру «ЕХ LIBRIS» під керівництвом Марини Каранди та сформованим позитивним іміджем міста, як Сіверського осередку культури і мистецтва.

 

Марічка Кульбаба

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG