Хореографія: освітній і мистецький потенціал Чернігівщини

Залиште оцінку
(1 голос)
Хореографія: освітній і мистецький потенціал Чернігівщини

З метою розвитку хореографічної освіти в Чернігівській області, підвищення кваліфікації та професійних якостей фахівців та керівників хореографічних колективів всіх форм та відомств, дослідження актуальних проблем професійної педагогічної роботи з дітьми та молоддю команда однодумців кафедри фізичного виховання та хореографії при підтримці адміністрації Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка розпочали святкування 20-річчя спеціалізації хореографія на факультеті фізичного виховання започаткувавши серію заходів присвячених цій події.

9 грудня 2017 року в стінах альма-матер проведено обласний форум «ІННОВАЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ХОРЕОГРАФІЇ» та презентація проекту Танцювальна Олімпіада «OLIMPIC FIRE DANCE» від кафедри фізичного виховання та хореографії НУ «ЧК» імені Т. Г. Шевченка.

З привітанням і вступним словом до присутніх звернувся ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН - Носко Микола Олексійович. Він привітав учасників першого форуму з хореографії, що проводить кафедра і побажав продовжувати виховання молодого покоління фахівців фізичного виховання та спорту, зокрема хореографії в традиціях університету та факультету з урахуванням світових тенденцій галузі, наголошував на збереженні та зміцненні здоров'я дітей і молоді під час занять фізичними вправами.

Пролунали слова привітань й побажань наукових і творчих здобутків від декана факультету фізичного виховання доктора педагогічних наук, доцента Гаркуші Сергія Васильовича та докторанта, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки, психології та методики фізичного виховання (ППМФВ), заступник декана з виховної роботи Воєділової Олени Михайлівни.

У рамках форуму із науковими доповідями виступили:

1. Розвиток освітніх інноваційних процесів у вищій та середній школі. Використання сучасних технологій в педагогічній діяльності. (докторант, канд. пед. наук, доцент кафедри фізичного виховання та хореографії) – Козерук Ю.В.

2. Психотерапевтичний ефект занять хореографією. (докторант, канд. пед. наук, доцент кафедри ППМФВ, заступник декана факультету фізичного виховання з виховної роботи) – Воєділова О.М.

3. Фізіологічні основи виміру оздоровчого ефекту занять фізичними вправами - (канд. біолог. наук, доцент кафедри біології, лікар) – Полетай В. М.

4. Хореографія як напрямок здоров'язбергаючих технологій на уроках фізичної культури. (аспірант, викладач кафедри фізичного виховання та хореографії) – Олейник А.І.

5. Сучасний танець: історія становлення та особливості розвитку. (аспірант, викладач кафедри фізичного виховання та хореографії) – Хольченкова Н.М. Під час круглого столу й обговорення до організаторів, гостей і учасників форуму звернулась в.о.директора КЗ "Обласний центр народної творчості" Чернігівської обласної ради, голова Чернігівського обласного осередку Національної хореографічної спілки України, кандидат педагогічних наук, доцент – Солонець Юлія Юріївна. Вона вела мову про актуальність тематики та формату форуму, проблематики пленарних доповідей, зокрема про необхідність науково обґрунтованих підходів в роботі хореографічних колективів, оптимізації здоров'язберігаючих технологій навчання, систематизації танцювальних стилів, залучення додаткового фінансування й пошуку зацікавлених грантодавців. Також вона інформувала про здобутки хореографічних колективів Чернігівщини та радила керівникам цих колективів Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка - як потужній освітній заклад для продовження професійного становлення їх вихованців.

Фотографії з реєстрації, пленарного засідання та круглого столу: https://www.facebook.com/pg/DepartmentPhysicalEducation/photos/?tab=album&album_id=1741244512847740

За планом о 13.00 в актовій залі університету розпочався творчий звіт хореографічних колективів університету, танцювальних гуртків та студій м.Чернігова, керівниками яких являються студенти та випускники факультету фізичного виховання спеціалізації «хореографія».

Фотографії з концерту:
https://www.facebook.com/pg/DepartmentPhysicalEducation/photos/?tab=album&album_id=1741248522847339

Приємним сюрпризом наприкінці форуму були майстер-класи від магістрантів факультету фізичного виховання з контемпорарі (Шевчук Ангеліни) та з хіп-хопу і хаусу (Власенко Володимира).

Фотографії з майстер-класів:
https://www.facebook.com/pg/DepartmentPhysicalEducation/photos/?tab=album&album_id=1741240256181499

Організатори форуму вдячні всім учасникам та адміністрації університету за участь і підтримку ініциатив кафедри фізичного виховання та хореографії. Наступні події в анонсах.

Більше інформації: 

1. https://www.facebook.com/DepartmentPhysicalEducation/

2. https://physicalchoreograp.wixsite.com/mysite

3. https://www.facebook.com/groups/1040675222673311/

Juliya Kozeruk

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG