Філологічні гастролі

Залиште оцінку
(0 голосів)
Філологічні гастролі

Бринить-співає наша мова,
Чарує, тішить і п’янить.

Олександр Олесь

У рамках профорієнтації студенти філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка проводили заходи в школах нашого міста до дня української писемності.

Студенти мали на меті не тільки прорекламувати свій вищій заклад, але й підвищити національну свідомість учнів 8-11 класів, показати їм велич рідної мови, тому програма заходів була дуже насиченою: порушувалась проблема білінгвізму, дітей ознайомлювали із законами щодо утисків української мови в нашій історії, співали пісню «Ой у вишневому саду» та зачитували рядки з «Катерини» Тараса Шевченка, проводили гру з прислів’ями та фразеологізмами, лунали вислови відомих людей про велич та цінність української мови.

Діти також проявляли активність: співали пісні, грали на музичних інструментах, відповідали на питання брейн-рингу й озвучували свої думки щодо рідної мови наприкінці заходу.

Студенти встигли побувати в чотирьох навчальних закладах міста Чернігова: ЗОШ №2, ЗОШ №12, ЗОШ №31 та ліцей №15.

«Філологічні гастролі», участь у яких взяли такі студенти: Подорван Ірина, Ворох Ірина, Войтешенко Ніга, Колінько Юлія, Остапенко Ірина, Примоченко Анастасія, Решотко Оля та Яшнікова Юлія, а керівником проведених заходів була Олена Сазонова, доцент кафедри української мови та літератури, тривали з восьмого по десяте листопада. 

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG