Print this page

Старт курсів підвищення кваліфікації педагогів

Залиште оцінку
(0 голосів)
Старт курсів підвищення кваліфікації педагогів

16-18 жовтня 2019 року на факультеті дошкільної, початкової освіти і мистецтв відбувся перший модуль Інноваційних курсів підвищення кваліфікації педагогів «Супергерої #НУШ та #ЗДО».

       Проект реалізовано за сприяння ректорату Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка та підтримки міжнародного проекту «Розвиток культури демократії в педагогічній освіті в Україні, Норвегії та Палестині».
      Організатором курсів стала кафедра дошкільної та початкової освіти на чолі із завідувачем кафедри, доктором педагогічних наук, професором Стрілець С.І. Учасників курсів привітав перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи, доктор історичних наук, професор Дятлов В. О. та тренер міжнародного проекту «Розвиток культури демократії в педагогічній освіті в Україні, Норвегії та Палестині», доцент математики Університету Південно-Східної Норвегії Сікундер Алі Бабер.
       Тематика тренінгів вирізнялася розмаїттям й актуальністю і викликала неабиякий інтерес серед учасників курсів. Зокрема, «Математика як інструмент розвитку демократії» – доцент Стрілецька Н.М., «Теорія поколінь. Позітум-техніки виховання покоління Z» – доцент Коновальчук М.В., «7 лайфхаків розвитку критичного мислення дітей» – доцент Турчина І.С., «Цікава астрономія за програмою STEAM-освіта, або Стежинка у Всесвіт» – доцент Богдан Т.М., «Профілактика професійного вигорання: техніки стрес-менеджменту» – доцент Носко Ю.М., «Булінг у класі: що робити? Шляхи подолання» – доцент Кисла О.Ф., «Екологічні проекти: глобальні виклики людства» – доцент Коваль В.О., «Написати наукову статтю – це не страшно: що, куди і як? Секрети, етапи, супровід» – доцент Лимар Ю.М., «Правопис 2019: що, чому й навіщо змінили» – доцент Дженджеро О.Л. Це лише невелика частина тренінгів, на яких педагоги мали змогу підвищити свою професійну майстерність, поділитися власними знахідками та лайфхаками.
          Окрім того, педагоги взяли участь у воркшопі «Правопівкульне малювання як ефективна альтернативна методика навчання образотворчого мистецтва» – доцент Силко Р.М. та ретріті «Body Perсussion для навчання та релаксу» – доцент Вергунова В.С. Учителі та вихователі захоплено малювали обома руками, створювали музику власним тілом.
       Проведення другого модуля курсів підвищення кваліфікації заплановано на січень 2020 року.

Останні новини користувача НУЧК