Print this page

День вишиванки

Залиште оцінку
(2 голосів)
День вишиванки

Всесвітній день вишиванки цього року активно відзначали на Чернігівщині. Флешмоби, фотосесії, майстер-класи тощо.

Викладачі та студенти Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка розпочали святкування на "Чернігівській хвилі" Суспільного мовлення.

З чого починається захоплення вишивкою та як створюються дизайнерські вишиванки про це говорили 17 травня у ранковому шоу «Ранні пташки» Світлана Мазуренко - доцент кафедри професійної освіти та безпеки життєдіяльності та Алла Джевага - навчальний майстер цієї ж кафедри технологічного факультету.

Прослухати запис ефіру: http://chodtrk.com.ua/?page_id=154

За матеріалами: https://goo.gl/4ttpm1

32835175 215840685672620 2827549847685431296 o

Святкування продовжилось у читальній залі Наукової бібліотеки університету, де пройшло відкрите засідання студії "Здоров'я та краса" (керівник - доцент кафедри фізичного виховання та хореографії Юлія Козерук) за ініціативи ГО "Вектор Плюс", підтримки наукової бібліотеки й кафедри фізичного виховання та хореографії Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка.

У рамках засідання на тему "Вишиванка - душа України" відбувся майстер-клас від Максима Слинька з Сумщини. Він багато років присвятив вишивці гладдю, має свій світогляд і бачення вишивки. 

Кожен з учасників майстер-класу мав чудову нагоду спробувати самотужки зробити свою вишивану роботу.

Атмосфера заходу була невимушеною, процес супроводжувався веселими українськими піснями.

Пан Максим навчив всіх не тільки вишивати гладдю, а й поділився досвідом, розповів про різні техніки, орнаменти, які характерні для нашого краю. Також майстер демонстрував власні роботи.

Подяка Рудник Інні за допомогу в організації простору для заходу.

Сюжет від Суспільного: https://goo.gl/fMwGpB

Козерук Юлія, Палієнко Вікторія, Рудник Інна, Мазуренко Світлана, Джевага Алла

 

Останні новини користувача НУЧК