Print this page

Підписано договір про співпрацю між НУЧК імені Т. Г. Шевченка та Університетом імені Альдо Моро у місті Барі, Італія

Залиште оцінку
(1 голос)
Підписано договір про  співпрацю між НУЧК імені Т. Г. Шевченка та Університетом імені Альдо Моро у місті Барі, Італія

У січні поточного року підписано міжнародний договір про академічну співпрацю між Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка та Університетом імені Альдо Моро у місті Барі, Італія.

 

Важливий для розвитку міжнародного партнерства Університету документ підписали ректор НУЧК імені Т.Г. Шевченка професор Олег Шеремет та ректор Університету Альдо Моро у Барі професор Стефано Бронзіні.

Метою підписання угоди є встановлення форми співпраці у навчанні, наукових дослідженнях, управлінні та культурі, що сприятимуть розвитку та зміцненню зв'язків та дружби між двома академічними установами та двома країнами на основі принципів рівності та взаємної користі.

Договором, зокрема, передбачено:

− мобільність студентів та аспірантів, викладачів, науковців, технічного та адміністративного персоналу;                                                                                     

− здійснення підготовки бакалаврів, аспірантів, докторів філософії з подальшим отриманням спільних або подвійних дипломів;

− співпраця в діяльності, що становить особливий науковий інтерес, шляхом обміну досвідом;

− обмін інформацією, документами та науковими публікаціями;

− спільні культурні ініціативи, такі як семінари, уроки та навчальні зустрічі;

− розвиток ініціатив, спрямованих на вдосконалення врядування та менеджменту університетів;

− розробка спільних проектів, які будуть представлені на фінансування Європейською Комісією або іншими наднаціональні організаціями;

Університет імені Альдо Моро у Барі - державний вищий навчальний заклад, заснований у 1925 році у місті Барі, що на півдні Італії. В університеті навчається близько 60 000 студентів. Університет Барі має 13 факультетів, кафедри яких спеціалізуються на мистецтвознавстві, математиці, суспільних науках, літературі, медицині, праві та освіті.

Отже, така взаємодія є надзвичайно цінним елементом у галузі освіти адже забезпечує єдність і спорідненість освітніх процесів в обох університетах. Обидві сторони угоди визначають спільні цінності та пріоритетні напрямки у роботі, що здатні відповідати на сучасні запити суспільства. Віримо у спільний успіх!

Останні новини користувача НУЧК