Print this page

НУЧК ім. Т.Г.Шевченка та Рейнсько-Вестфальський технічний університет Аахена на шляху до партнерства

Залиште оцінку
(1 голос)
НУЧК ім. Т.Г.Шевченка та Рейнсько-Вестфальський технічний університет Аахена на шляху до партнерства

Міжнародна співпраця у сфері освіти сприяє економічному розвитку країни, а міжнародна співпраця університетів є важливим напрямом оптимізації підготовки нової генерації фахівців, інтеграції України у світовий освітній простір.

 

Україна є невід’ємною складовою нової системи європейських зв’язків і відносин. Метою модернізації вищої освіти у нашій державі є створення такої моделі освітнього процесу, в якій би поєднувалися найкращі вітчизняні і зарубіжні традиції. Це дасть змогу отримати динамічну, мобільну, конкурентно-спроможну модель освітньої системи.

Практика роботи за останні роки значно наблизила нас до реалізації ідеї входження до європейського простору вищої освіти.

Саме тому, 4 березня 2024 року, у стінах нашого університету відбулася онлан-зустріч між Національним університетом «Чернігівський колегіум» ім,Т.Г.Шевченка, Національним університетом «Чернігівська Політехніка»,  Чернігівською міською радою та Рейнсько-Вестфальським технічним університетом Аахена.

Ректор НУЧК ім. Т.Г.Шевченка, доктор юридичних наук, професор Олег ШЕРЕМЕТ ознайомив німецьких колег з історією та сьогоденням нашого ЗВО, особливостями організації навчального процесу в умовах воєнного стану в Україні. Особлива увага була приділена, також, стану реалізації 18 Угод про співпрацю із провідними європейськими університетами. На думку Олега ШЕРЕМЕТА, вбачаються перспективи розвитку співпраці з університетом Аахена за такими напрямками, а саме: природничо-математичних наук, мистецького та гуманітарного профілю, економіки та медицини.

Керівництво університету Аахена підтримало бажання до співпраці за даними напрямками та висловило бажання прийняти на навчання студентів з України та Чернігова, зокрема.

За результатами зустрічі зрозуміло, що необхідно і надалі розширювати міжнародні контакти за рахунок укладання угод та здійснення спільних проєктів, посилення процесів обміну досвідом та інформацією.

За інформацією відділу міжнародних звязків та соціального партнерства

Останні новини користувача НУЧК