Print this page

День науки 2023

Залиште оцінку
(1 голос)
День науки 2023

Шановні колеги! Дорогі земляки!

Сьогодні складно уявити самодостатній університет, де б не народжувались нові наукові гіпотези або не впроваджувались сучасні наукові винаходи чи розробки.

 

Це й зрозуміло. Адже саме університетська спільнота вміло поєднує професійні компетентності наставника-педагога і пізнавальну невгамовність дослідника-науковця.

Саме таким гармонійним поєднанням і славиться наш Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Наші викладачі буквально керуються словами Плутарха, який свого часу казав: «Учень – це не посудина, котру потрібно наповнити, а факел, який треба запалити».

І ще й як запалюємо! Зовсім недавно наші студенти за вмілого керівництва талановитих викладачів-науковців посіли 2 місце в Україні за результатами конкурсу на написання наукових робіт. Молодці! Так тримати!

А високо «тримати планку» в науці в нас є кому, адже ґрунтовні дослідження забезпечує потужний колектив науковців, імпульс якому задають біля 50 докторів наук і 215 кандидатів наук та докторів філософії.

Вражає і найближчий «резерв» у науковій царині, адже в аспірантурі університету навчаються біля 200 амбітних молодих дослідників.

Значущими є нинішні індивідуальні наукові здобутки наших учених. Відомою в широких українських і міжнародних колах є наукова школа дослідників із біомеханіки під орудою академіка НАПН України, професора М. О. Носка.

На провідних ролях в Україні науковці навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського на чолі з професором О. Б. Коваленком.

Не губляться в міжнародному науковому товаристві наші колеги з кафедри хімії та фармації (завідувачка кафедри, доктор технічних наук, професор І. М. Курмакова).

На передових позиціях у наукових колах наші екологи, біологи, філологи, технологи, представники наукових шкіл із початкової та дошкільної освіти.

Успішно торують шлях до наукового Олімпу представники мистецьких дисциплін, учені з багатоспектральної гуманітарної сфери, психологи та наші спортсмени.

Оноре де Бальзак колись сказав: «Ключем до будь-якої науки є знак питання». Науковці нашого університету переконливо доводять, що за натхненної праці, невпинності пізнання й щирого бажання підготувати «науковий грунт» для нащадків, у науці можна «віднайти» ще один знак – це знак оклику!

І саме його заслуговують науковці нашого НУЧКу!

Зі святом!

З повагою

ректор                                                                      Олег ШЕРЕМЕТ  

Останні новини користувача НУЧК