Print this page

День української писемності та мови

Залиште оцінку
(1 голос)
День української писемності та мови

Її зневажали впродовж століть, над нею глумились і зловтішались, її навіть забороняли… але вона, немов джерело, пробивалась з-під всілякого мотлоху й зрошувала зо дня в день наші спраглі душі життєдайною росою…

А в тій росі мамина колискова, любов батька й мудрість бабусі та дідуся. Отака вона – найкраща в світі мова наша Українська !

І сьогодні, в День української писемності та мови, тисячі українців, зморщивши чоло у глибокій задумі й відчувши себе школярами з радістю та гордістю (бо причетні до великого й світлого) вмостилися зручненько, щоб написати всеукраїнський диктант.

Учасниками цієї патріотичної акції були і сотні студентів та викладачів кращого в Галактиці НУЧКу. Ще б пак! Вони ж бо розуміють, що космічні брати наші мають бачити й чути від нас вимову правильну, пунктуацію вивірену, фонетичний розбір досконалий.

Так тримати, українці! І не лише 9 листопада. І тоді, напевне одного погожого вечора з космічних висот у виконанні хору хлопчиків Марсіян почується бездоганне і до болю знайоме:

«Ти признайся мені,
Звідки в тебе ті чари
Я без тебе всі дні у полоні печалі…»

 

Зі святом, дорогі НУЧКІВЦІ!

 

Останні новини користувача НУЧК