Print this page

Актуальні проблеми сучасної фундаментальної та прикладної психології

Залиште оцінку
(1 голос)
Актуальні проблеми сучасної фундаментальної та прикладної психології

14 травня 2020 року кафедрою загальної, вікової та соціальної психології імені М.А.Скока у дистанційному режимі було проведено VI науково-методичний семінар «Актуальні проблеми сучасної фундаментальної та прикладної психології».

На заході виступали завідувач кафедри О.Дроздов та доцент кафедри екологічної психології та соціології М.Дроздова з доповіддю на тему «Масова свідомість українців в період коронавірусної пандемії: гендерний аспект» (презентація). Було оприлюднено результати всеукраїнського онлайн дослідження, проведеного у березні 2020 року. Отримані результати свідчать, що пандемія COVID-19 може розглядатися як специфічна (екстремальна) квазіекспериментальна ситуація, котра вплинула на масову свідомість громадян України, позначившись на громадській думці та масових настроях. Наслідками цього стали поява та поширення специфічних соціальних настанов та уявлень, частина з яких мала статево зумовлений, а інша частина – спільний характер. Обговорювалися шляхи практичного впровадження результатів. Учасники семінару дійшли висновку про перспективність та необхідність продовження аналогічних наукових досліджень.

У роботі науково-методичного семінару взяли участь викладачі кафедр і магістранти психолого-педагогічного факультету, психологи Методичного центру Управління освіти й загальноосвітніх шкіл м.Чернігова, науковці Інституту соціальної та політичної психології НАПН України (м.Київ) та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (м.Старобільськ).

 

Останні новини користувача НУЧК