Print this page

Переможець VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу

Залиште оцінку
(2 голосів)
Переможець VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу

 

Нам є, ким пишатися
Великий талант вимагає великої працьовитості.

Петро Чайковський

22 травня 2018 року відбулося нагородження переможців VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У Національному музеї Тараса Шевченка міністр освіти і науки України Лілія Гриневич разом із віце-прем’єр-міністром В’ячеславом Кириленком привітали талановиту молодь та їх наукових керівників.

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка має на меті не тільки вшанування літературної спадщини Кобзаря та виховання поваги у молодого покоління до мови й традицій свого народу, але й виявити творчо обдаровану молодь, розвинути її потенціал.

Фінальний етап VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка відбувся третього лютого 2018 року. У різних куточках нашої держави юні таланти виконували одне єдине завдання, котре було розроблене Міністерством освіти і науки України для кожної вікової категорії учасників окремо.

Серед студентів Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка є переможець VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка – Юрченко Вадим Вікторович, студент четвертого курсу, спеціальності «Українська мова і література». Науковим керівником творчо-обдарованого юнака була Сазонова Олена Володимирівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури.

Тож, нам є, ким пишатися, за яким маятником іти, до якого рівня прагнути, аби творити не тільки своє майбутнє, але й розвивати рівень мовної освіти в Україні, відкривати нові літературні таланти та поширювати традиції свого народу.

Настя Примоченко

 

Останні новини користувача НУЧК