Print this page

Освітній проект «Академія креативності ЧІКС» виграв грант від міської ради

Залиште оцінку
(2 голосів)
Освітній проект «Академія креативності ЧІКС» виграв грант від міської ради

Останні 3 роки в Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка набула популярності ініціатива від Регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН України (керівник доц. Марина Валеріївна Коновальчук) – проект «Академія креативності ЧІКС (Чернігівські ініціативні креативні студенти)» як центр обдарованих студентів.

У 2015 році цей проект увійшов до 10 кращих в Україні від фонду «Ахалар» за освітньо-волонтерську діяльність, і влітку координатор проекту отримала грант на стажування в Польщі (Варшава).

У Польщі Марина Коновальчук отримала досвід написання проектів для подачі на гранти від мерії. У Польщі такі проекти, що ініціюються та обираються громадою та фінансуються з бюджету міської ради називаються «Проекти на патисипативний бюджет».

Тож у Чернігові вперше в Україні міська рада перейняла польський досвід і надала можливість громаді міста розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд (4, 8 млн. грн на 2016 рік). Крім того, громадяни міста визначали голосуванням ті проекти-переможці, яким у 2016 році рада профінансує проекти.

Від ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка таким проектом-переможцем став проект «Академія креативності ЧІКС як педагогічно-волонтерський центр», який посів 7 місце за голосуванням і отримав 65 000 грн.

Проект передбачає ту ж діяльність, якою займалися обдаровані студенти і до цього – проведення тренінгів креативності для вчителів на педрадах, підтримка обдарованих студентів, супровід розвитку дітей-переселенців, дітей воїнів АТО, декорування освітніх ландшафтів, видання посібників, дитячих книг та ін. педагогічна та волонтерська діяльність.

Загалом чернігівцями було подано 73 проекти, 56 було допущено до голосування, з яких переможцями шляхом голосування чернігівців визначено 17 проектів.

Ознайомитись з проектом можна на сайті міської ради м.Чернігова (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/project/7143)

Імовірно, що і через рік знов буде оголошено конкурс на Бюджет участі. Тож варто від ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка подавати нові проекти, переймати європейський досвід впливу громади на розвиток міста.

Останні новини користувача НУЧК