Print this page

Філологи опановують основи медіаграмотності

Залиште оцінку
(0 голосів)
Філологи опановують основи медіаграмотності

Студенти філологічного факультету взяли участь у тренінгу «Інтерактивні форми та методи навчання в процесі викладання курсу «Медіаграмотність», що відбувся 16 березня у стінах Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка.

Заняття провела Тетяна Іванова – доктор педагогічних наук, професор, медіаексперт, керуючий партнер Академії української преси.

Тренер майстерно подавала теорію тренінгових технологій і одразу ж показувала, як її реалізувати на практиці. Вона поділилася секретами роботи з різними аудиторіями, експериментальною методикою ігор та специфікою прийомів зацікавлення аудиторії.

Виконуючи завдання професора ми переконалися, що людина сприймає інформацію так званими “гештальтами” та зробили висновок: «Наш мозок влаштований так, що в ньому центри тривоги превалюють над центрами задоволення».

Важливу роль у повідомленні відіграє алгоритм донесення інформації: «Як? Хто? Навіщо? Що?». Пріоритетності набуває якість створення і передачі інформації. Сприяти цьому може розвинена медіакомпетентність, адже лише медіаграмотна людина може створити якісний медіапродукт і вберегти себе від маніпулювання.

Високий розвиток інформативних технологій, швидкість надходження повідомлень, наявність фейків доводить, що бути медіаграмотним необхідно.

Нагадаємо, що проведення цього заходу, а також весь проект із впровадження медіаграмотності в Україні  відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс, а також Академії української преси.

Останні новини користувача НУЧК