Print this page

Олімпійські медалісти серед нас

Залиште оцінку
(7 голосів)
Олімпійські медалісти серед нас

6 жовтня відбулась зустріч ректора університету Миколи Носка з Олегом Ленем – золотим медалістом XV літніх Параолімпійських ігор 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія).

Нагадаємо, що Олег Лень – студент магістратури факультету фізичного виховання Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, член паралімпійської збірної України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. Цього року наша команда у фіналі змагань Ріо 2016 перемогла збірну Ірану з рахунком 2:1.

Окрім того, Олег став одним із спортсменів, кого за досягнення високих результатів на XV літніх Параолімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро, виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Очільник вишу привітав студента з найбільшою перемогою в його спортивній кар’єрі, наголосивши, що за цим надзвичайним досягненням стоїть рутинна праця спортсмена та тренерів. У свою чергу, олімпієць поділився своїми враженнями як від самого Ріо-де-Жанейро, так і від участі в Параолімпіаді та подякував за підтримку ректорату університету.

За словами Олега, саме футбол змінив його життя на краще. Почавши займатися спортом у 2011 році, уже через рік він став гравцем паралімпійської збірної України з футболу. Завдяки спорту, Олег Лень побував у Голландії, Австрії, Іспанії, Англії.

Наприкінці зустрічі Микола Олексійович ще раз подякував Олегу за високий результат і відданість справі та побажав йому здійснення усіх бажань та майбутніх перемог.

 

Останні новини користувача НУЧК