Print this page

XV міжнародна студентська наукова археологічна конференція «Середньовічні та ранньомодерні старожитності Центрально-Східної Європи»

Залиште оцінку
(1 голос)
XV міжнародна студентська наукова археологічна конференція «Середньовічні та ранньомодерні старожитності Центрально-Східної Європи»

Непересічна подія відбулася 22 квітня 2016 року в Навчально-науковому інституті історії ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка – єдина в Україні міжнародна студентська наукова археологічна конференція, присвячена проблемам середньовіччя та ранньомодерної доби, розпочала свою роботу. Цього року в науковому форумі взяли участь учні, студенти, магістранти, аспіранти, наукові співробітники провідних університетів і наукових установ України, Білорусії та Польщі. Загалом – понад 40 учасників.

З приємністю зауважимо, що під час реєстрації усі учасники наукового заходу отримали збірники матеріалів конференції, які, як і раніше, виходять друком до відкриття конференції.

Із вітальними словами до учасників конференції звернулися перший проректор, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків університету, професор В.О.Дятлов (член оргкомітету), директор Навчально-наукового інституту історії, професор О.Б.Коваленко (голова оргкомітету), вчений секретар Науково-дослідного центру археології та стародавньої і ранньомодерної історії Північного Лівобережжя університету Ю.М.Ситий (член оргкомітету) та заступник голови оргкомітету конференції В.М.Скороход. Усі вони відзначили унікальність, оригінальність, значущість і необхідність цієї конференції і висловили сподівання на продовження таких наукових зустрічей.

Також було презентовано нові археологічні дослідження 2015 року на території Чернігівської області керівниками археологічних експедицій. Зокрема, доцент О.Є.Черненко розповідала про розкопки в Чернігові, Мезині й Новгороді-Сіверському, доцент О.М.Веремейчик – про дослідження в Любечі на території урочища Монастирище, старший науковий співробітник Ю.М.Ситий презентував польовий сезон 2015 року у Седневі, а старший викладач В.М.Скороход – дослідження у Виповзові.

На пленарному засіданні із доповідями виступили аспірантка Національного університету «Острозька академія» Марія Воронова, студентка магістратури Навчально-наукового інституту історії Юлія Бовда, студент 2 курсу цього ж інституту Павло Кириченко та пошукувач відділу давньоруської та середньовічної археології Інституту археології НАН України Дмитро Бібіков.

Після закінчення пленарного засідання усі учасники відвідали Чернігівський обласний історичний музей імені В.В.Тарновського, де оглянули нову виставку «Нові археологічні дослідження Чернігівщини», наочно побачивши всі знахідки, про які розповідали керівники археологічних експедицій.

23 квітня працюватимуть 3 секції.

 

Останні новини користувача НУЧК