Print this page

«Подесення в контексті європейської історичної та природної спадщини»

Залиште оцінку
(2 голосів)
«Подесення в контексті європейської історичної та природної спадщини»

Унікальна, перша такого ґатунку Міжнародна наукова конференція, яка поєднала студії з історії, археології, екології та біології, – «Подесення в контексті європейської історичної та природної спадщини» відбулася 15 – 17 квітня 2016 року на базі Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського. В її роботі взяло участь більше 50 учасників з університетів, наукових установ та заповідників і природних парків України, Білорусії, Латвії та Польщі.

Її організаторами виступили Міжнародний союз академій наук, Інститут археології НАН України, Інститут історії НАН України, Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г.Шевченка, Мезинський національний природний парк, Благодійний фонд «Київська ландшафтна ініціатива» та Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

16 квітня 2016 року відбулося відкриття конференції, на якому із вітальними словами виступили перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків університету, проф. В.О.Дятлов, директор Навчально-наукового інституту історії, проф. О.Б.Коваленко, член-кореспондент НАН України, завідувач відділу давньоруської археології та середньовічної археології Інституту археології НАН України, проф. О.П.Моця, віце-президент благодійного фонду «Київська ландшафтна ініціатива» В.В.Колінько та завідувач кафедри екології та охорони природи університету, заступник директора Мезинського національного природного парку, доц. Ю.О.Карпенко.

Під час роботи цього наукового форуму було презентовано нові наукові видання – «Покликання – археологія: Збірник матеріалів Других Самоквасівських читань, присвячених 80-річчю О.В.Шекуна» та «Первісна археологія Нижнього Подесення» за авторством П.С.Шидловського, С.Д.Лисенка, О.С.Кириленка, А.А.Сорокуна та Є.В.Пічкура.

Працювало дві секції – «Проблеми історії та археології Подесення» та «Проблеми природної спадщини та екології Подесення».

Міжнародна наукова конференція пройшла цікаво, вдало і «на одному подиху». Вже цього року за результатами її роботи планується видання збірника доповідей учасників конференції.

 

Останні новини користувача НУЧК