Print this page

Що спільного у студентів-філологів і студентів-істориків?

Залиште оцінку
(0 голосів)
Що спільного у студентів-філологів і студентів-істориків?

Спільні будні: – учора, 24 листопада, філологів та істориків об’єднав історико-філологічний семінар.

Місце зустрічі – платформа ZOOM

Тема: постать Михайла Петровича Драгоманова, українського публіциста, історика, філософа, економіста, літературознавця, фольклориста, громадського діяча, засновника українського соціалізму.

Організаторами виступили: філологічний факультет НУЧК імені Т.Г.Шевченка (відділення української мови та літератури) і Навчально-науковий інститут історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М.Лазаревського (Науково-дослідний центр вивчення історії релігії та Церкви імені Лазаря Барановича).

До дискусії долучилися: доценти кафедри української мови і літератури Олена Сазонова та Світлана Шуміло.

Доповідачами виступили студенти другого курсу інституту історії Олександр Кондратенко і Владислава Блохіна, які розповіли про життя та політичні погляди видатного діяча Михайла Драгоманова.

Філологічний факультет вирізнився великою кількістю цікавих доповідачів.

Серед них:

- магістрант Ярослав Сінчук висвітлив питання літературної та видавничої діяльності Михайла Драгоманова;

- студентки II курсу Вероніка Лашук та Олена Гук продемонстрували дослідження літературно-патріотичної діяльності ученого в контексті національно-визвольних змагань, а Ангеліна Липоризька висвітлила питання полеміки Бориса Грінченка з Михайлом Драгомановим;

- студент II курсу Віталій Авраменко розповів про ставлення Михайла Драгоманова до України, як його розумів та виклав відомий український учений Леонід Ушкалов;

До заходу долучилися й першокурсники філологічного факультету українського відділення, які брали участь в обговоренні дискусійних питань.

Не залишились байдужими ліцеїсти історико-філологічного напрямку Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Майстерно провели семінар: студентка другого курсу філологічного факультету Аліна Доброскок та магістрант Інституту історії та соціогуманітарних дисциплін Володимир Солохненко, які активно ставили питання доповідачам, сприяли жвавій дискусії та продемонстрували обізнаність у біографії та творчості Михайла Драгоманова.

Дякуємо всім, хто приєднався до семінару, за можливість поспілкуватися зі студентами різних курсів і факультетів, сподіваємося на подальшу співпрацю та запрошуємо всіх охочих приєднуватися до наших міжінститутських семінарів-дискусій.

Konf Dragomanov 2

 

Останні новини користувача НУЧК