Print this page

Нагородження за результатами чернігівського Вікіфлешмобу

Залиште оцінку
(4 голосів)
Нагородження за результатами чернігівського Вікіфлешмобу

Четверо чернігівських вікіпедистів за найкращі статті до Української Вікіпедії отримали Power Bank Xiaomi Mi 10400mAh від кабельного оператора ОСНОВАТМ, а найактивніші учасники були відзначені пам’ятними сувенірами від «Вікімедіа Україна» за результатами участі у Вікіфлешмобі до 12-річчя Української Вікіпедії, що проходив 30-31 січня 2016 року.

 

Нагородження відбувалося 19 лютого 2016 року у Навчально-науковому інституті історії за ініціативи ВікіСтудії з історичних дисциплін.

Почесний Голова ВікіСтудії, директор Інституту історії, професор О.Б.Коваленко привітав усіх учасників заходу. Голова ж ВікіСтудії з історичних дисциплін, доцент кафедри всесвітньої історії В.А.Казимір зазначила, що статті були присвячені різноманітним темам – від персоналій, історичних подій і пам’яток історії та культури до рослинного світу й математичних термінів, а координатор ВікіСтудії М.В.Приходько підрахував, що під час Вікіфлешмобу було створено близько 1100 статей до Української Вікіпедії. Заступник директора Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка Л.М.Дубовик підкреслила необхідність і логічність співпраці електронної енциклопедії та наукової бібліотеки й висловила сподівання на подальше співробітництво в напрямку популяризації знань. До заходу долучилися й Президент ГО «Вікімедіа Македонія» Кирил Симеоновськи шляхом відеозвернення, а програмний керівник ГО «Вікімедіа Македонія» Боян Янкулоскі через Skype висловив сподівання на організацію спільних Вікіекспедицій, можливо, навіть до Македонії. Вони також створили статті до Македонської Вікіпедії (про Катерининську церкву та Чернігівський національний педагогічний університет!).

Членами журі були представники ВікіСтудії та компетентні вікіпедисти ГО «Вікімедіа Україна», які визначили переможців. Ними стали:

Супруненко Роман (студент 1 курсу Інституту історії) за статтю «Груша Анатолій Микитович»;

Дарда Ольга (студентка 4 курсу Інституту історії) за статтю «Асмаа Махфуз»;

Журко Дмитро (студент Чернігівського державного технологічного університету) за статтю «Могучов Леонід Борисович»;

Чугаєва Ірина (старший викладач Інституту історії) за статті «Любецький синодик», «Кеда Марина Костянтинівна» та «Давидовичі».

Пам’ятні сувеніри отримали студенти Інституту історії Вікторія Ніколаєнко (стаття «Садиба Глібова»), Павло Кириченко (стаття «Аліпієви печери»), Вікторія Багмет («Національно-визвольна боротьба в Єгипті (1879–1923)»), аспірант Інституту історії Ервін Міден («Воскресенська церква (Седнів)») та учень ліцею №15 Артем Лисевич («X-Chat»).

Також В.А.Казимір запросила усіх охочих взяти участь у новій серії Віківишколів, за результатами яких, як наголосила комерційний директор кабельного оператора ОСНОВАТМ Х.О.Редько, найуспішніший учасник отримає планшет.

 

Останні новини користувача НУЧК