Print this page

Старт сертифікованих курсів удосконалення викладацької майстерності " ОКРИЛЕНІ"

Залиште оцінку
(1 голос)
Старт сертифікованих курсів удосконалення викладацької майстерності " ОКРИЛЕНІ"

МИ СТАРТУВАЛИ!

Відтепер "Окрилені" - не лише для шкільних вчителів, а й для викладачів ЗВО!

Сертифіковані курси вдосконалення викладацької майстерності “Окрилені”, омріяні й заплановані ще 2019-року, розпочали свою роботу в Національному університеті “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка.

Ініціювали курси канд.пед.наук, доцентки університету Оксана Дженджеро, Олена Воєділова - авторки і тренерки програми.

Коли потребу навчатися, удосконалювати свої дисципліну, діяльність і освітні програми усвідомлюють проактивні й найбільш мотивовані викладачі, то вже з першої зустрічі відчутні потужна синергія ідей, партнерський підхід і поступ.

У першому модулі “Тенденції і виклики сучасної вищої освіти” говорили про лідерство як нову освітню парадигму, важливість появи лідерів-керівників і лідерів-студентів, роль і цінність викладача.

Актуальність акредитації освітніх програм об’єднала на курсі гарантів і найбільш мотивованих викладачів двох факультетів — дошкільної, початкової освіти і мистецтв та факультету фізичного виховання.

На часі — співпраця й взаємообмін досвідом, важливість розвитку умінь і навичок удосконалювати освітні програми, наближаючи їх до потреб студентів, ураховуючи запити роботодавців, розширюючи можливості залучення стейкхолдерів.

Тож, групова робота в другій частині першої зустрічі — “Дизайн освітніх програм і навчальних курсів” — викликала жваве обговорення. Розробляли профілі вступника, здобувача й випускника, визначали цілі освітніх програм й ідентифікували основну ідею через послідовність курсів, модулів, форм і форматів оцінювання. Особливу увагу учасники звернули на особливості впровадження вибіркових дисциплін, а також можливості створення сертифікованих курсів та мінорних програм.

Наступний етап — розроблення й презентування освітніх програм, отримання фідбеку від здобувачів, випускників, стейкхолдерів, викладачів, батьків.

Попереду партнерські зустрічі й обговорення актуальних для вищої освіти тем:

● Тренди вищої освіти в Україні, Європі, світі.

● Теорія поколінь: внутрішній світ сучасного студента.

● Сучасні підходи до мотивації студентів, команди викладачів.

● Дизайн навчальних курсів.

Не зупиняємось на досягнутому, прагнемо позитивних змін, співпрацюємо у взаємотворчості, злітаємо на крилах натхнення. Полетіли...

 

 

Останні новини користувача НУЧК