Print this page

Семінар-практикум «Урок фізичної культури – виклики, реалії, перспективи»

Залиште оцінку
(1 голос)
Семінар-практикум «Урок фізичної культури – виклики, реалії, перспективи»

9 листопада 2020 року відбувся семінар-практикум з ТіМФВ «Урок фізичної культури – виклики, реалії, перспективи» для студентів 3-го курсу спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура).

Захід відбувся за участі сучасних, творчих, компетентних та натхненних стейкхолдерів (працедавців) вчителів фізичної культури – Олександра Кривопиші (ЗЗСО № 9) та Ігоря Рептюха (Чернігівський колегіум №11). Під час зустрічі учасники розглянули й обговорили широке коло питань, що стосуються якості організації та проведення сучасного уроку фізичної культури.

Ігор Рептюх поділився своїм досвідом проведення уроку фізичної культури з дітьми молодшого шкільного віку, надав механізми мотивування дітей до занять фізичною культурою через використання нестандартного обладнання та інноваційних підходів до організації уроку.

Олександр Кривопиша зазначив, що сучасний урок фізичної культи має будуватися на педагогіці партнерства і поділився власним досвідом його реалізації. Також відмітив, що учні мають можливість обирати варіативні складові програми з фізичної культури, а вчитель має право на довільне планування. Крім того, пан Олександр закцентував увагу на обов’язковій творчій складовій професії вчителя фізичної культури та на необхідності його саморозвитку, надавши інструментарій для самоосвіти.

Усі учасники семінару-практикуму дійшли згоди, що урок фізичної культури має відповідати викликам сучасної освіти та потребує від учителя здатності до креативно-інноваційної діяльності і саморозвитку. Студенти відмітили, що такі заходи є дієвими інструментами їхнього професійного становлення та розвитку.

Зустріч пройшла цікаво та плідно і стала корисною не тільки для студентів, викладачів, а й для стейкхолдерів.

 

Останні новини користувача НУЧК