Print this page

Освіта майбутнього

Залиште оцінку
(2 голосів)
Освіта майбутнього

8 лютого 2020 року викладачі кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти технологічного факультету провели семінар-тренінг.

Учасниками тренінгу були вчителі трудового навчання та технологій Чернігівської області.
       Основними методами роботи під час тренінгу стали міні-лекції, дискусії, кейси. Колектив кафедри обмінювався досвідом, практичними навичками та теоретичними напрацюваннями. Адже створення дружніх відносин ЗВО і закладів загальної середньої освіти сьогодні є не просто вимогою часу, а й реальною потребою повсякдення. Така діяльність виступає яскравим свідченням соціально-відповідальної політики закладу вищої освіти.
      Підвищення кваліфікації вчителів трудового навчання та технологій відбулося в інноваційному форматі, знайомство з освітніми трендами, отримання педагогами сертифікатів учасника.
     Завідувачка кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Носовець Наталія Михайлівна доповіла про сучасні тенденції підготовки вчителя для української школи на технологічному факультеті Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.
    Кандидат педагогічних наук, доцент Белан Тетяна Григорівна ознайомила присутніх зі вступною кампанією 2020 року та правилами вступу до технологічного факультету.
Важливу проблему «Формування в учнів проєктно-технологічної компетентності» розкрила Пискун Оксана Миколаївна – кандидат педагогічних наук, доцент.
     Кандидат психологічних наук, доцент Видра Олександр Григорович показав на особистому прикладі як працювати та вести «Особистий сайт і блог учителя».
«Вимоги сучасності: чому важлива медіаграмотність?». Як бути медіаобізнаним та застосовувати в освітньому процесі ознайомила учителів аспірантка кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Рекун Оксана Олегівна.
     До співпраці приєдналися також колеги з Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського. Спікером виступив Острянко Андрій Миколайович з темою доповіді «Європейські тенденції у середній освіті: виклики і досвід».

Останні новини користувача НУЧК