Print this page

Тиждень факультету фізичного виховання

Залиште оцінку
(3 голосів)
Тиждень факультету фізичного виховання

   Традиційна подія в житті Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка відбувалась цілий тиждень з 25.02.2019 по 01.03.2019.

    Разом з тим, вона пройшла на єдиному подиху в креативній і драйвовій атмосфері. Тиждень був насичений заходами, що підготували викладачі та студенти у сумісній творчій діяльності.
    У понеділок відбулася сучасна, популярна, інтелектуально-розважальна гра QUIZ підготовлена та проведена активом факультету фізичного виховання, в якій збірні команди кафедр продемонстрували неабияку логічність мислення, ерудицію, командний дух та подарували всім присутнім яскраві емоції.

      Яскраво минув вівторок на факультеті фізичного виховання Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка.

Розім'ялися під час рухливої перерви у виконанні переможців конкурсу студентських ідей та "запалили" на Фітнес фестивалі!
Мільйони помішок в плюс, тисячі спалених калорій в мінус від кафедри педагогіки, психології та методики фізичного виховання.

      У середу в день кафедри спорту був проведений круглий стіл за участю вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни. Під час якого були обговорені актуальні проблеми сучасного стану викладання фізичної культури в закладах середньої та позашкільної освіти.

Наступним заходом був бліц-турнир з жіночого футзалу серед збірних команд курсів. У запеклій боротьбі перемогла команда дівчат ІІІ курсу. Друге місце посіла команда ІІ курсу, третє місце - ІV курсу та четверте місце - І курсу.

     В четвер відбулося цілих три заходи:

- Майстер-клас: "Діагностичний метод пошуку розладів здоров'я" від випускника факультету - Александра Краніна. На сьогодні він практикуючий кінезіолог і з радістю співпрацює із нашими проектами, підтримує ідеї, надихає здійснюючи інформування та просвітництво в питаннях здоров'я, а саме його гармонізації та здійснюючи міждисциплінарну інтеграцію знань. Дана подія в першу чергу охопила учасників танцювального проекту кафедри фізичного виховання та хореографії "Shall We Dance" та студії "Здоров'я та краса". Івент також відвідали всі охочі, що попередньо зареєструвались на непересічну подію.

- Інтерактивна гра: "Як бути активним до ста років" від кафедри біологічних основ фізичного виховання, здоров'я та спорту. Участь в якій брали три надзвичайні команди І, ІІ та ІV курсів й представили свої версії довголіття, змагались у вміннях надавати первинну медичну допомогу, вирішувати педагогічні ситуації, пов'язані з професійною діяльністю вчителя, створювати пантоміми на задану тему. Оригінальність й артистичність представлених учасниками творчих рішень були високо оцінені компетентним журі та не залишили байдужими нікого з присутніх, забезпечивши гарний настрій та позитивні емоції.

Додатковий позитив заходу забезпечили "кульки-антистрес", з якими із задоволенням взаємодіяли  студенти  і викладачі.

- Майстер-клас: «Білінгвальні методи в процесі неформального навчання фізичної культури в НУЧК»

Білінгвальне навчання є одним з найбільш перспективних напрямків полікультурної освіти. Педагоги, що практикують білінгвізм мають більший кругозір і відкриті для міжкультурного обміну.

Використання даного методу було продемонстровано в процесі оздоровчого тренування на практичному занятті студії «Здоров'я та краса». Перша частина тренування складалась з кардіонавантаження з використанням спецплатформи де учасники поступово отримували назви вправ, частин тіла та підрахунків англійською мовою. Друга частина коментувалась англійською й була присвячена функціональному тренуванню. Дякуємо презентеру даного заходу, а саме: випускнику факультету фізичного виховання 2018 року - Козеруку Кирилу. Нині він тренер-аспірант.

Більше світлин: https://bit.ly/2TMbeMC

     

Останній день тижня факультету фізичного виховання був насичений подіями й різноманітними активностями, адже нарешті ВЕСНА - стрімка, мінлива, непередбачувана! Аби зануритися в атмосферу «Я ЦЕ ЗМОЖУ!», студентам, магістрантам, аспірантам і викладачам було запропоновано креативний формат лекції – бінарне заняття з педагогічної майстерності й української мови «Прокачай в собі оратора» від натхненниць Олени Воєдилової та Оксани Дженджеро.

      Гаслом інтерактиву стали слова архієпископа Меджи: 
«Одних МОЖНА слухати, інших – НЕ МОЖНА слухати, а третіх НЕ МОЖНА НЕ слухати».
Упродовж академічного заняття всі присутні долучилися до мозкового штурму в групах по створенню образу успішного оратора, аналізу технік оратора, виявлення типових мовленнєвих помилок і невербальних засобів. Яскраві виступи ораторів Джуліана Трнжера «Як говорити так, щоб вас слухали» й Олександра Педана «Шукайте свої цінності» надихнули присутніх на підготовку й виголошення своїх промов.

    А ще в цей  день кафедри фізичного виховання та танцю відбувся танцювальний флеш-моб «#НУЧКу ритмі танцю»

Захід супроводжувався постановками різних стилів хореографічного мистецтва.

Учасники цього феєричного свята — студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка. Зокрема:

- факультет дошкільної, початкової освіти і мистецтв;
- технологічний факультет;
- філологічний факультет;
- природничо-математичний факультет.

     У ході дійства відбулись по два експрес майстер-класи з трьох стилів хореографії (народна, сучасна, бальна). Студенти факультету фізичного виховання спеціалізація «хореографія» гідно проявили свої педагогічні компетентності навчаючи учасників різним стилям хореографії. Вдалося опанувати танцювальні pas і виявити самих синхронних, артистичних, талановитих учасників серед любителів хореографічного мистецтва студентської громади.

Таким чином "натанцювали" на І командне місце студенти філологічного факультету ; ІІ місце у студентів факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв; ІІІ сходинка підкорилась студентам технологічного факультету.

Організаторів та судівську колегію вразили окремі учасники по номінаціях:

Кращий виконавець в народній хореографії;
Кращий виконавець в сучасній хореографії;
Кращий виконавець в бальній хореографії.

Також відзначили подарунками в номінаціях: "За волю до перемоги" та "Приз глядацьких симпатій".

Все дійство супроводжувалось посмішками та драйвом. На святі панувала дружня атмосфера, а учасники отримували радість від руху в ритмі танцю під девізом: ТАНЦЮЙ З НАМИ! ТАНЦЮЙ ЯК МИ! ТАНЦЮЙ КРАЩЕ!

 


Більше світлин: https://bit.ly/2F9EtAM

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГ!
НАВЧАЙСЯ! РОЗВИВАЙСЯ! ДОСЯГАЙ!

факультет фізичного виховання

Останні новини користувача НУЧК