Print this page

Синтез мистецтв, або, коли до справи беруться філологи

Залиште оцінку
(1 голос)
Синтез мистецтв, або, коли до справи беруться філологи

На світі лише дві речі виправдовують
людське існування— кохання і мистецтво.

Вільям Сомерсет Моем

Усім відомо, що філологи – це яскраві, творчі особистості. Вони вивчають мови, аналізують найскладніші літературні твори, створюють новий культурний світ. Та мало хто знає, що відбувається, коли ці «діти мистецтва» співпрацюють разом.

21 травня у стінах Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка студенти філологічного факультету оживили сторінки відомих літературних творів та створили театральне шоу.

Студенти третього курсу відтворили картини з п’єси Володимира Винниченка «Чорна Пантера і Білий Медмідь» та драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а дівчата з другого курсу емоційно зіграли Марусю Кайдашиху та Мотрю з соціально-побутової повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

Усі міні-вистави були добре підготовлені: вдало підібраний одяг, атрибути, музика, емоційна гра акторів-філологів, тож оплески глядачів були гучними. 

І хоча театральне дійство проходило в рамках індивідуального навчального завдання, і актори-аматори, і глядачі отримали неймовірне задоволення від такого синтезу мистецтв, тож сподіваємося, що ця гарна традиція, започаткована ще вісім років тому у межах курсу історії української літератури, який викладає Сазонова О.В., триватиме й надалі.

 

Останні новини користувача НУЧК