Print this page

Новий жанр студентського театру

Залиште оцінку
(3 голосів)
Новий жанр студентського театру

Студентський театр "EX LIBRIS" під керівництвом доцента кафедри філософії та культурології Марини Каранди апробував новий жанр – вистава-віртуальна екскурсія.

Діти з особливими потребами у НРЦ№2 та група денного перебування в ГО "Голос батьків" 26 листопада стали учасниками комбінованого унікального заняття. Це був захід з інклюзивної освіти, а саме факультативне заняття експериментальної форми – вистава-віртуальна екскурсія бінарного характеру з історії та художньої культури Чернігівщини.

Спочатку артистичні студенти зіграли драматичну мініатюру "Легенди міста Че", де ожили древні русичі та княжна Цорна, Мазепа і Мотря Кочубей, Михайло Коцюбинський і Павло Тичина зі своїми музами.

Потім студенти-філологи, історики, технологи та психологи демонстрували нові професійні вміння.

Зокрема Віталій Решинський спробував себе як гід віртуальної екскурсії стародавнім Черніговом, Вікторія Ліщук та Катерина Тверезовська – як ведучі історико- краєзнавчої вікторини, Андрій Карапуд – як співорганізатор майстер-класу з «тичинівського» вальсу.

Усім учасникам експерименту – подяка за багатогранну соціальну творчість, спямовану на патріотичне вховання дітей з особливими потребами.

 

 

Останні новини користувача НУЧК