Print this page

«Як зрозуміло писати про децентралізацію»

Залиште оцінку
(2 голосів)
«Як зрозуміло писати про децентралізацію»

Студенти філологічного факультету спеціалізації «Редагування освітніх видань» постійно долучаються до журналістської професії та ніколи не пропускають нагоди повчитися редакторському ремеслу. А з Академією Української Преси та її президентом Валерієм Івановим філологічний факультет уже тривалий час підтримує теплі та дружні стосунки.

Тому недивно, що саме філологічний факультет третього жовтня активно долучився до участі у дводенному тренінгу-семінарі «Як зрозуміло писати про децентралізацію», що проводився Академією Української Преси та Національною спілкою журналістів України, за підтримки фонду Фрідріха Науманна «За свободу».

Основна мета заходу – підвищити якість журналістських матеріалів із питань адміністративної реформи.Разом зі студентами участь у ньому взяли журналісти з різних міст України та активісти чернігівської громади.

Тренерами були:

  • Валерій Іванов - президент Академії української преси;
  • Віталій Загайний - фахівець з питань самооргазації та самоврядування, голова Центру громадянських ініціатив;
  • Андрій Юричко - медіатренер, кандидат філологічних наук, асистент кафедри періодичної преси КНУ ім. Т.Г.Шевченка.

На семінарі піднімалися питання не лише децентралізації, а ще й аспектів журналістської роботи, пов’язаних з адміністративним правом, роз’яснювалися принципи правильної обробки та фіксування інформації. Крім того, тренери ділилися своїм особистим досвідом роботи журналістів, розповідали про особисті негаразди і досягнення у процесі роботи з адміністративним правом.

Після завершення семінару всім учасникам вручили сертифікати учасників і подякували за плідну співпрацю.

Останні новини користувача НУЧК