Print this page

Круглий стіл «Природно-ресурсний та рекреаційно-туристичний потенціал Подесення»

Залиште оцінку
(0 голосів)
Круглий стіл «Природно-ресурсний та рекреаційно-туристичний потенціал Подесення»

9 лютого 2016 року в читальному залі наукової бібліотеки відбувся Круглий стіл «Природно-ресурсний та рекреаційно-туристичний потенціал Подесення», за участю науковців, викладачів і студентів хіміко-біологічного факультету та Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка, співробітників Мезинського НПП, представників Департаменту екології та природних ресурсів і Департаменту туризму Чернігівської облдержадміністрації.

Захід був присвячений 10-ій річниці створення Мезинського національного природного парку. Круглий стіл відкрив перший проректор, проректор з наукової роботи університету, професор В.О.Дятлов.

У ході засідання обговорювалися питання сучасного стану природно-ресурсного та рекреаційно-туристичного потенціалу Подесення, розглядалася проблематика розвитку екологічного туризму, підходи до екологізації традиційних видів туризму та раціонального використання місцевих рекреаційно-туристичних ресурсів, висунуто пропозиції щодо залучення широких верств населення до збереження та вивчення природної та історико-культурної спадщини краю, волонтерства на територіях ПЗФ та пошуку ефективних технологій екодружнього туризму.

Також у рамках зустрічі пройшла виставка наукової та інформаційно-довідкової літератури викладачів кафедри екології та охорони природи з фондів наукової бібліотеки університету та виставка-презентація з фондів парку «Мезинський НПП як поліфункціональна природоохоронна установа Чернігово-Сіверщини».

Для потенційних відвідувачів НПП – студентів університету і гостей засідання було організовано екологічний кінозал, під час якого транслювалися фільми про Мезинський НПП з рубрики «Сніданок туриста» Чернігівської обласної телерадіокомпанії.

Відвідали круглий стіл і представники засобів масової інформації, тож більш детальну інформацію можна отримати за наступними посиланнями:

http://chodtrk.com.ua/?p=31780

http://svoboda.fm/culture/Culture/243929.html

http://val.ua/uk/85553.html

 

Юрій Карпенко,
завідувач кафедри екології та охорони природи
ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка

 

Останні новини користувача НУЧК