Print this page

Набір на військову кафедру (ОНОВЛЕНО)

Залиште оцінку
(5 голосів)
Набір на військову кафедру (ОНОВЛЕНО)

Кафедра військової підготовки Сумського державного університету оголошує конкурсний набір на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу в 2018 році

Підготовка офіцерів запасу здійснюється за військово-обліковими спеціальностями:

  • Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів, озброєних комплексами тактичних ракет;
  • Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії;
  • Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів самохідної артилерії;
  • Бойове застосування військових частин і підрозділів протитанкових керованих ракетних комплексів;
  • Бойове застосування військових частин і підрозділів артилерійської розвідки.

Термін навчання 2 роки. Військова підготовка проводиться на базі кафедри військової підготовки СумДУ протягом одного навчального дня на тиждень або у строк від трьох (шести) тижнів поточного семестру (навчального року) методом семестрових зборів та комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово - професійної підготовки після першого року навчання і навчального збору після другого року навчання.

Громадяни можуть проходити військову підготовку за державним замовленням за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на утримання Збройних Сил України та інших військових формувань, або за рахунок коштів, які надходять від фізичних осіб як плата за послуги у галузі вищої освіти, пов'язані з військовою підготовкою (за контрактом).

За рахунок коштів державного бюджету проходять військову підготовку громадяни, які мають вищий рейтинг за результатами конкурсного відбору та уклали відповідний контракт з Міністерством оборони України щодо зобов'язань про проходження військової служби громадянами України у Збройних Силах України після отримання первинного військового звання офіцера запасу та закінчення вищого навчального закладу.

Студенти, які здобули або мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра, пройшли повний курс навчання з військової підготовки, склали випускний екзамен та Військову присягу на вірність Українському народові атестуються до офіцерського складу з присвоєнням первинного офіцерського звання "молодший лейтенант запасу".

Вимоги до кандидатів на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу:

Військову підготовку за програмою офіцерів запасу можуть проходити громадяни України, які мають або здобудуть освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра станом на липень 2020 року (студенти всіх форм навчання, випускники ЗВО), придатні до військової служби за станом здоров’я та моральними і діловими якостями;

Зарахування студентів для проходження військової підготовки здійснюється за результатами конкурсного відбору та медичного огляду.

Конкурсний відбір студентів включає:

  • оцінку рівня успішності навчання студентів;
  • професійно-психологічний відбір студентів;
  • оцінку рівня засвоєння студентами програми допризовної підготовки;
  • оцінку рівня фізичної підготовки студентів.

Детальна інформація про Правила прийому та Умови вступу:

Адреса: 40021, м. Суми, вул. Кондратєва, 165.

Web-сайт: http://kvp.sumdu.edu.ua

Тел.(0542)62-83-15

E-mail:

 

Громадяни, які виявили бажання проходити військову підготовку, подають заяву на ім’я голови відбіркової комісії з резолюцією декана факультету (Завантажити заяву).

До заяви додаються:

- копія першої сторінки паспорта громадянина України (додаток 4); 

- копія ідентифікаційного коду (додаток 4); 

- копію посвідчення про приписку до призовної дільниці (для осіб чоловічої статі) (додаток 5);

- довідка військово-лікарської комісії з відмітками про придатність до військової служби за станом здоров’я (навчання за програмою підготовки офіцерів запасу), яка видається військовим комісаріатом за місцем перебування на військовому обліку (при тимчасовому перебуванні на військовому обліку за місцем навчання; для осіб жіночої статі за місцем проживання або навчання) (додаток 6);

- копія диплому про вищу освіту та додатку до нього (для громадян, які вже мають освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра) (додаток 7). 

- ксерокопія посвідчення водія (за наявності) (додаток 8). 

  

Останні новини користувача НУЧК