Print this page

ЗВІТ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ

Залиште оцінку
(1 голос)
ЗВІТ  ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ

27 січня 2021 року на засіданні вченої ради факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв було заслухано звіт керівника навчально-наукової лабораторії на базі ЗДО № 26 , к. пед. н., старшого викладача Кошель Анни Павлівни.

Враховуючи сучасні тенденції розвитку освіти України, для удосконалення освітнього процесу підготовки майбутніх вихователів ЗДО, у жовтні 2019 року за ініціативи декана факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, доктора педагогічних наук, професора СтрілецьС.І. на базі комунального дошкільного навчального закладу № 26 Чернігівської міської ради було створено навчальну лабораторію. 

Співробітники лабораторії (директор ЗДО – Олексієнко В.В. і вихователь-методист Біломитцева Т.М.) та викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти узгодили завдання, які необхідно реалізувати в ході діяльності лабораторії: проведення практичних навчальних занять та семінарів-тренінгів; самостійна робота студентів; проходження різних видів навчальних практик; науково-дослідна робота студентів спеціальності «Дошкільна освіта» в тому числі виконання кваліфікаційних проектів (робіт) відповідно до наукового напрямку кафедри дошкільної та початкової освіти; написання наукових статей, участь у роботі студентських проблемних груп, тощо.

Метою семінарів була апробація методичних, інформаційних та навчальних матеріалів щодо використання ейдетики в освітньому процесі ЗДО. В ході семінарів-практикумів педагоги мали можливість ознайомитись з новими техніками у використанні ейдетичних прийомів у роботі з дітьми дошкільного віку.

Під час практичної частини семінару педагоги в ігровій формі продемонстрували уміння записувати методом піктограм певне речення, читати оповідання за серією опорних картин, складати казки з опорою на предметне зображення та мнемо таблиці. Запропоновані прийоми та форми роботи допомогли присутнім проявити пізнавальну активність, допитливість, свіжість і гостроту сприймання, яскравість уяви, фантазію при створенні колажів. Присутній методист МЦ управління освіти Чернігівської міської ради – Валентина Іванівна Мисник відмітила високий рівень проведення заходу, професіоналізм в підборі матеріалів та використаних під час проведення прийомів роботи вихователя вищої кваліфікаційної категорії, старшого викладача кандидата педагогічних наук – Анни Павлівни Кошель.

9-10 грудня 2019 року в ЗДО №26 для фахівців дошкільної освіти міста Чернігів було проведено семінар-тренінг «Професійне вигорання педагога».

Кандидатами педагогічних наук, старшим викладачем кафедри дошкільної та початкової освіти Кошель А. П., Кошель В. М., та студенткою спеціальності «Дошкільна освіта» Ширмановою А. Р та вихователями-практиками було вдало організовано та проведено теоретичний та практичний блоки заходу. Зокрема, учасники семінару мали змогу продіагностувати рівні власної схильності до професійного вигорання, навчилися використовувати техніки запобігання професійного вигорання у практичній діяльності, як-от «Сміттєвий кошик», «Непредметне зображення» та ін.

Діяльність лабораторії була висвітлена на II Міжнародному освітньому форумі «Best Educational Practices: Ukraine, Europe, World» 24 січня 2021 року До Міжнародного дня освіти.Топ-тема BEP-2021: «Розвиток дистанційної освіти та цифрових технологій в освіті» Секція дискусійної панелі 4. Дошкільна освіта: педагогічна майстерність, ефективні педагогічні методи та прийоми. Тему доповіді відображено в програмі конференції.

 

 

Останні новини користувача НУЧК