Print this page

"Дидактична скарбниця вчителя початкових класів"

Залиште оцінку
(3 голосів)
"Дидактична скарбниця вчителя початкових класів"

Свою першу професійну творчість майбутні вчителі початкових класів мали змогу виявити у процесі підготовки і проведення нетрадиційного заходу "Дидактична скарбниця вчителя початкових класів" (координатор - доцент Н.В.Притулик), який відбувся 25 листопада 2015 року на факультеті початкового навчання.

Студенти ІІ курсу самостійно обирали аспекти теорії навчання з тих, які не були включені до аудиторного обсягу навчального матеріалу, відшукували дидактичні "знахідки" провідних учителів-практиків початкових класів, самостійно обирали і методи, і форми передачі зібраної інформації, набуваючи, у такій спосіб, відповідних компетентностей.

На заході були присутні й старшокурсники, за плечима яких уже є досвід педагогічної практики. Їхня активна участь у обговоренні тем була плідною і корисною для молодших учасників заходу.

Особливий резонанс викликали питання: переваги і недоліки електронних підручників у початкових класах (А.Дмитрів, І.Погасій); особливості організації процесу навчання дітей-аутистів (М.Олещенко, К.Дмитрієва), обдарованих дітей (К.Ігнатова).

Наприкінці заходу відбулося студентське голосування і були визначені переможці у номінаціях:
- "найцінніший дидактичний матеріал, що візьму до своєї педагогічної скарбнички" (Н.Кузьменко, М.Семироз "Дещиця дидактики з педагогічної скарбниці Ш.О.Амонашвілі");
- "найбільш оптимальна подача матеріалу" (Ю.Біла, А.Бродець "Навчання ліворуких дітей у початкових класах: дидактичний аспект проблеми");
- "тема-відкриття, до якої мені хочеться повернутися і пізнати глибше" (Я.Найда "Застосування прийомів ейдетики на уроках у початковій школі").

Захід був просякнутий демократичною творчою атмосферою. Репортажі зі шкіл (міні-дослідження) студентів дали змогу провести місточок між теорією і практикою.

Щедра подяка всім учасникам за співтворчість і досвід!

Останні новини користувача НУЧК