Print this page

З нагоди 140-річчя Івана Огієнка

Залиште оцінку
(1 голос)
З нагоди 140-річчя Івана Огієнка

10 лютого на платформі Zoom відбулася міждисциплінарна історико-філологічна конференція "Актуальність праць Івана Івановича Огієнка (Ілларіона) (1882-1972)", з нагоди 140-річчя відомого поета, лінгвіста та видавця, що об'єднала небайдужих студентів і ліцеїстів міста Чернігова.

Організатори - доценти кафедри української мови та літератури Олена Сазонова та Світлана Шуміло.

З вітальним словом виступила Надія Янкова, заступник директора з навчально-методичної роботи, кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості Навчально-наукового інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Пані Надія розповіла про поета з літературознавчого погляду.

Продовжили доповідь студенти 1, 2 та 3 курсів філологічного та історичного факультетів. Також до диспуту долучилася група ліцеїстів історико-філологічного напрямку Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді на чолі з пані Галиною Сердюк, - заступником директора з навчально-виховної роботи освітнього закладу.

Незрівнянними були і наші ведучі: студентка 2-го курсу філологічного факультету Аліна Доброскок та аспірант інституту історії Володимир Чистяков.

Говорили про величезний внесок Івана Огієнка у культурну, політичну та духовну спадщину українського народу. Учасники конференції мали змогу поставити в чаті одне одному запитання. У кінці зібрання окреслили низку цікавих спостережень, підбили підсумки.

Дякуємо всім присутнім за можливість поринути у світ незвичайної та багатогранної постаті Івана Огієнка. Запрошуємо всіх охочих приєднатися до нашої дружньої родини.

 

Підготуватала Настя Гащенко,
студентка філологічного факультету

 

 

Останні новини користувача НУЧК