Print this page

Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату

Залиште оцінку
(1 голос)
Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату

21-24 вересня 2021 року в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату», яка об’єднала понад 50 представників з різних регіонів України і європейських країн.

22 вересня пленарне засідання відбулося у змішаному режимі – частина учасників приїхала на конфренцію, частина працювала в on-line режимі.

Від організаторів конференції з привітаннями до учасників звернулися в.о.ректора універистету, проф. Світлана Стрілець, перший проректор проф. Володимир Дятлов, проектор з наукової роботи Поморська Академія в Слупську, проф. Ficek Dariusz, заступник директор Мезинського національного природного парку Вадим Костюк, заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги Олена Пащенко.

Пленарні доповіді й виступи були присвячені актуальним питанням сучасних природничих наук, зокрема проблемам Балтійського регіону й Помор’я, стану лісових екосистем Карпат, фітоінвазіям Півдня і Півночі України, збереженню болотних екосистем Чернігівщини, біорізноманіттю ландшафтів різних територій, урбаністичним питанням. Також розглядалися окремі проблеми ресурсозбереження, рекреації і розбудови природоохоронних територій.

23 вересня відбулася польова сесія конференції, яка була пов’язана з вивченням кліматичних процесів у заплаві Десни біля с.Вознесенське, відвідуванням гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Болото Мох» в околицях села Еліно Сновської громади Корюківського району.

У рамках виїзду була екскурсія до Музею історії партизанського руху на Чернігівщині та урочища «Лісоград». Учасники спостерігали процеси ксерофітизації і адвентизації заплавних лук Десни, вивчали стан оліго-мезотрофного болота з журавлиною болотною, багном болотним та іншими рідкісними бореальними видами.

24 вересня учасників конференції чекала екскурсія нашим древнім містом, відвідування Валу, Болдиних гір та дзвіниці Свято-Троїцького собору.

Також у рамках конференції обговорювалися питання подальшого співробітництва Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка та Поморської Академії в Слупську.

Олександр Лукаш, Юрій Карпенко

 

 

Останні новини користувача НУЧК