Print this page

Фестиваль робототехніки

Залиште оцінку
(2 голосів)
Фестиваль робототехніки

     16 лютого 2019 року у Національному університеті “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка відбувся Всеукраїнський фестиваль робототехніки SiverTechfest та регіональний відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю FIRST LEGO League Junior.


     46 команд та майже 200 учасників від 6 до 16 років представляли міста як України, так і ближнього зарубіжжя: м. Чернігів, м. Київ, м. Кодима (Одеська обл.), м. Житомир, м. Мінськ та м. Гомель.
З вітальним словом до учасників змагань виступив ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, Відмінник освіти України, заслужений діяч науки і техніки України Носко М.О. Він наголосив на важливості проектних досліджень учасників фестивалю як найбільш перспективних і актуальних проблем у майбутньому та побажав яскравих та незабутніх вражень від заходу.
Діти представляли свої проекти у номінаціях:
• за програмою jFLL («Місія Місяць» та «Вперед на орбіту»);
• відкрита категорія “Космічні проекти”;
• змагання роботів за категоріями Салом по лінії, Сумо (дистанційні та автономні), Кегельринг, Лабіринт.
       Організація й проведення фестивалю здійснювалась викладачами факультетів: дошкільної, початкової освіти і мистецтв та природничо-математичного, НУЧК імені Т.Г. Шевченка спільно з Технічною лабораторією «Ліга роботів» (м. Чернігів) у межах укладеної між ними угоди щодо підготовки майбутніх учителів інформатики. Куратор заходу з боку НУЧК імені Т.Г.Шевченка – доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Стрілецька Н.М.
Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти: доц.Турчина І.С., доц.Богдан Т.М., доц.Носко Ю.М., доц.Стрілецька Н.М. та кафедри інформатики та обчислювальної техніки: проф. Горошко Ю.В., доц.Вінниченко Є.Ф., доц.Цибко Г.Ю, викладач Шкардибарда М.І., ст. лаборант Шкардибарда А.А, та інженер ІІ категорії Файзулліна Т.В. пройшли попереднє дистанційне та очне навчання й отримали звання суддів за програмами jFLL та програмою основних відкритих змагань «LEGO-РОБОТИ».
      Варто відзначити, що така ж почесна місія покладалась і на колег із Чернігівського інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського : проф. Давиденка А.А., та доц. Покришня Д.А.
Студентська збірна природничо-математичного факультету у складі 10 осіб виконувала функції помічників суддів.
Волонтери факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв (30 чоловік) на чолі з заступником декана з виховної роботи факультету Власовою О.Б. займались облаштуванням місця змагання, фото-зони, працювали аніматорами та власними гідами малечі по університету тощо.
      Захід став важливою подією не лише для університету, але й Чернігова та області. Маємо надію, що відбулось зародження нової традиції - щорічного проведення фестивалю робототехніки у стінах рідного НУЧК.

 

Останні новини користувача НУЧК