Print this page

Освітянський міст учителів та науковців

Залиште оцінку
(3 голосів)
Освітянський міст учителів та науковців

1 лютого 2018 року у стінах Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка відбувся методичний семінар-диспут за участю викладачів кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти; студентів магістратури технологічного факультету; молодих учителів–випускників технологічного факультету; директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти Чернігівського району та працівників методичного кабінету відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації.

Дискусійними питаннями були проблеми адаптації студента-першокурсника та молодого спеціаліста закладу освіти щодо його подальшої професійної діяльності.

Методичний міст проходив в аудиторії №117, яка присвячена творчим роботам студентів, під гаслом «Хвала студентам, що вміють радість дарувати».

Відкрила методичний семінар та привітала учасників завідуюча кафедрою педагогіки, психології і методики технологічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Носовець Наталія Михайлівна. У своєму виступі вона розкрила проблему підготовки в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка вчителя, в контексті нової української школи.

Спікерами виступили:

  • кандидат економічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Дрозденко Володимир Михайлович з темою «Особливості адаптації молодого спеціаліста до професійної діяльності»;
  • кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Пискун Оксана Миколаївна та кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Белан Тетяна Григорівна. Вони представляли проблему адаптації майбутнього вчителя до професійної діяльності в процесі педагогічної практики;
  • кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Видра Олександр Григорович, висвітлив у своїй доповіді психологічні техніки для ефективної адаптації студентів до навчання у закладах вищої освіти;
  • кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Джевага Григорій Васильович розкрив питання щодо впливу методичного забезпечення на професійну адаптацію молодого вчителя.

Професійний інтерес у присутніх викликало повідомлення Бельської Л.Л., завідуюча райметодкабінетом з темою «Адаптаційний період і стажування молодого спеціаліста (організаційно-методичне забезпечення)»; виступили Омельяненко В.О., молодий спеціаліст, учитель Анисівської ЗОШ I-III ст., Нерет О.Г., молодий спеціаліст, учитель Снов’янської ЗОШ I- III ст., Пономаренко Д.С., молодий спеціаліст, учитель Шибиринівської ЗОШ I-III ст., вони розповіли про свої перші кроки професійного становлення.

Освітянський міст знайшов своє продовження в теплій атмосфері за круглим столом та кавою-брейк в аудиторії №132, до речі, теж присвяченій творчим студентам технологічного факультету.

 

Кафедра педагогіки, психології і методики технологічної освіти

 

 

Останні новини користувача НУЧК