Print this page

«Скарбниця Деметри 2017»

Залиште оцінку
(2 голосів)
«Скарбниця Деметри 2017»

У древніх греків Деметра - «благрородна богиня», хранительниця життя, що навчила людство господарювати на землі. Культ Деметри - богині землеробства, берегині всього живого на землі, має давні корені. 

Не випадково традицію шанування богині родючості та землеробства у вигляді своєрідного осіннього свята відновлено у заході «Скарбниця Деметри 2017» на хіміко-біологічному відділенні природничо-математичного факультету. Цьогорічний конкурс-виставка проходив 4 жовтня 2017 року і був присвячений символам природного багатства України. 

У програмі свята відбулися такі заходи, як виставка осінніх композицій,  дегустація смачних дарів природи, фіточай із корисних цілющих трав, виставка грибів і газет. У заході брали участь студенти різних академічних груп факультету й учні ЗНЗ №5 м.Чернігова, Чернігівського обласного педагогічного ліцею та Великозліївської ЗОШ Ріпкинського району. 

Журі з викладачів кафедри екології та охорони природи і студентів достойно оцінило виставкові роботи та відзначило учасників у таких номінаціях, як «Грибні дари» (Вахненко Костянтин, 31 група), «Краса осені» (17 група), «Родзинки осені» (16 група), «Патріотична осінь» (34 група), «Еко-осінь» (43 група), «Україна та її символи» (Чернігівський обласний педагогічний ліцей), «Художниця осені» (43 група), «Ексклюзив осені» (Великозліївська ЗОШ Ріпкинського району), «Букет осені» (26 група), «Мить осені» (15 група)  та  «Гармонія осені» (ЗНЗ №5 м. Чернігова). 

Серед ексклюзивних експонатів – сорти помідорів та червоного перцю, зокрема американський ребристий, біла і червона кольрабі, фіолетова картопля, які були вирощені на базі навчально-наукової станції університету, а також дегустаційні дари плодів та овочів.

Усі студенти і викладачі були задоволені і від дегустації ароматного фіточаю, а в цілому на святі було передано осінній колорит початку жовтня. 

 

Юрій Карпенко
завідувач кафедри  екології та охорони природи

 

Останні новини користувача НУЧК